Reklame 01

Snaga mačkinog predenja: Šta nam ono liječi?



Svi smo ljubitelji životinja, neki više neki manje, oni koji imaju kućne ljubimce, nijesu ni svjesni koliko one pozitivno zrače. Tako je i ova prelijepa životinja zaslužna za niz pozitivnih efekata na nas. U pitanju je maca i njeno predenje koje jedno od vodećih metoda liječenja koje one primjenjuju na svojim vlasnicima.

1.Smanjuju stres
Vibracije koje se stvaraju tokom mačkinog predenja djeluju sedativno na nervni sistem ljudi i tako nas umiruju. Na ovaj način smanjuju stres i napetost koje redovno osjećamo po povratku sa posla. 

2.Dijagnostika predenjem
U svijetu su ljekari postali sve svjesniji „moći“ koju posjeduju mačke. Naime, nakon niza istraživanja ljekari su došli do zaključka da se predenje mačaka razlikuje u trenutku uživanja i trenutku upozorenja čoveka na određenu bolest. Takođe, postoji potvrđena studija o vrsti predenja koja je drugačija u zavisnosti od blesti. 



3.Snižava krvni pritisak
Krvni pritisak takođe je stvar koju predenje mačaka može regulisati. Ne kažemo da nju možete koristiti umesto ljekova, ali sigurni smo da će dobro uticati na vas. 

4. Jača kosti
Prema riječima svjetskih ortopeda frekvencija od 25 – 200 Hz koju proizvodi mačka tokom predenja najbolja je za ojačavanje kostiju. Dakle, zaključak izvedite sami. 



5. Smanjuje rizik od infarkta
Prema poslijednjim istraživanjima kardiologa vlasnici mačaka imaju 40 % manje šansi da dožive infarkt. 

6. Uklanja otok i infekcije
Stručnjaci takođe tvrde da silina vibracija koju mačke proizvode utiče na ubrzavanje cirkulacije, što doprinosi bržem smanjenju otoka i eliminisanju infekcije iz organizma. 

7.Pozitivno dejstvo na ligamente i mišiće
Mnogi profesionalni sportisti primjetili su nevjerovatno pozitivno dejstvo svojih mezimaca u trenutcima zamora mišića ili povreda ligamenata i tetiva. Vođeni tim zapažanjem naučnici su potvrdili ovu pojavu i sada veliki broj sportskih fizioterapeuta preporučuje sportistima da se što više maze sa svojim ljubimcima.
Snaga mačkinog predenja: Šta nam ono liječi? Snaga mačkinog predenja: Šta nam ono liječi? Reviewed by Aleksandar Šeter on 22:40 Rating: 5

Reklame 02

Fashion

Moda