Reklame 01

Kako savršeno ispeći koštanje u pećnici

Došlo je vrijeme kada su nam na raspolaganju savršeni ukusi ovih šumskih plodova, koji jednostavno ne smiju da se propuste.


Kuvani ili pečeni, slani ili slatki, koštanji su uvijek divni, pa ako nemate posebnu tavu za koštanje, ili bacač plamena u blizini, evo savjeta za hladno poslijepodne!
Nema potrebe da čekate one savršene koštanje pečene na ulici, jer isto to - možda još i bolje - možete da napravite kod svoje kuće.
Za početak, ne rizikujte suvišne ozljede tupim noževima i rezanjem kore u krstiće ili kružiće - potrebna je samo jedna poprečna linija duž cijelog koštanja, i to napravljena nazubljenim nožem za hljeb!
Zatim ih lijepo ubacite u posudu, stavite na šporet, prelijte hladnom vodom i dodajte malo soli. Kuvajte do trenutka kada voda treba da provre zatim ih izvadite i stavite u tepsiju. Pecite na 220 stepeni Celzijusa oko 15 minuta.
I vaša omiljena zimska poslastica je gotova!

Video pogledajte na portalu Analitika!
Kako savršeno ispeći koštanje u pećnici Kako savršeno ispeći koštanje u pećnici Reviewed by Aleksandar Šeter on 21:51 Rating: 5

Reklame 02

Fashion

Moda