Reklame 01

10 modnih savjeta koji su vječni

U toku jedne sezone na mnogim sajtovima,portalima u raznim časopisima pojavljuju se brdo savjeta po ugledu na trendove koji trenutno vladaju, ali za vas ovdje izdvajamo 10 modnih savjeta koji važe za svaku priliku i za svaku sezonu. Čitajte i učite!

[caption id="attachment_377" align="aligncenter" width="432"]http://www.shutterstock.com/g/belovodchenko http://www.shutterstock.com/g/belovodchenko[/caption]



1. Kvalitetnu odjeću kupujte u neutralnim tonovima. Na taj način možete da je nosite više sezona, kao da je kombinujete u raznim varijantama i za različite prilike.

2. Nosite isključivo ono što vam stoji kao da je krojeno za vas. Ponekad je dobro da ignorišete trendove i da nosite ono što vam je udobno i u čemu se osjećate prijatno.

[caption id="attachment_378" align="aligncenter" width="373"]http://www.shutterstock.com/g/belovodchenko http://www.shutterstock.com/g/belovodchenko[/caption]

3. Smanjite broj komada odjeće. Kada je garderoba u pitanju, jedan dobar komad odjeće je neophodniji od hrpe nekvalitetnih i loših odjevnih predmeta.

4. “Ne navlačite” se na rasprodaje. Ako za neki komad odjeće niste spremni da platite punu cijenu, onda se ne isplati ni kada mu je cijena smanjena.

5. Obavezno nabavite jedan komad sa životinjskim (animal) printom. Leopard, tigar, zmija ili bilo koja druga životinjska šara izgleda odlično, ali ako je kombinujete umjereno i sa ukusom. Mada ja bih ovdje dodala i bety boop kao i Pink Panter.

6. Investirajte u kvalitetne modne dodatke.

[caption id="attachment_375" align="aligncenter" width="373"]http://www.shutterstock.com/g/belovodchenko http://www.shutterstock.com/g/belovodchenko[/caption]

7. Pokažite isključivo vaše najbolje atribute. Izaberite ili dekolte, ili gole noge, nikako i jedno i drugo zajedno. Ako se kombinuje zajedno djeluje neukusno,imajte to na umu!

8. Dodajte malo boje. Prošarajte svoj ormar. Iako se vaša garderoba temelji na naeutralnim komadima, dodajte i po neki džemperić ili majicu u svijetloj, veseloj boji kao na primjer što su žuta,ciklama,pink roza koje su inče boje proljeća i ljeta.

9. Ako niste sigurni šta da obučete, izaberite da izgledate natprosječno dotjerani. Ukoliko ne znate šta treba da nosite na nekom dogadjaju, svakako je bolje da se pojavite dotjerani, nego da cijelo veče razmišljate zašto niste obuli te visoke potpetice. U ovom slučaju birajte provjerene kombinacije.

[caption id="attachment_373" align="aligncenter" width="420"]http://www.shutterstock.com/g/belovodchenko http://www.shutterstock.com/g/belovodchenko[/caption]

10. Napravite “pretres” svog garderobera. Kada budete svjesni šta sve imate u njemu, lakše će vam biti da kombinujete svoju odjeću.
10 modnih savjeta koji su vječni 10 modnih savjeta koji su vječni Reviewed by Aleksandar Šeter on 15:55 Rating: 5

Reklame 02

Fashion

Moda